Твоят магазин за козметика! |✓ Безплатна доставка над 60лв.|✆ Обади ни се: 0700 20 826 / 0876 816 333

BGN
  • EUR
  • BGN
Най-добрите Марки

0

Вижте всички статии

ОЦВЕТИТЕЛ ЗА КОСА

ОЦВЕТИТЕЛИ ЗА КОСА - ОСОБЕНОСТИ И ВИДОВЕ


Оцветител за коса – особености и видове

Това са специална група бои за коса, които придават цвят на косата за кратко време и често бързо се отмиват (след 1-2 измиване на косата с шампоан). Това е боя за директно боядисване на косата и незаменим избор за тези, които искат да създадат временен ярък ефект на косата, а също така да неутрализират жълтеникав ефект.

Оцветителите за коса са много удобни, те се произвеждат във вид на багрилни мусове, кремове, гелове или лакове, цветни пигменти и шампоани, а така също и спирали за коса.

 

#Механизъм за оцветяване

Багрилните молекули на оцветителите за коса имат голям размер и не проникват навътре в косъма, задържайки се по повърхността му. Затова те така лесно се отмиват от косата ви. В зависимост от порьозността на косата могат да се получат различни по интензивност цветове на косата. Ако косата е пореста и увредена, то молекулите на оцветителя могат лесно да проникнат в косата и да създадат по-дълъг цветен ефект.

Този вид оцветители не се смесват с окислител (водороден прекис) и не го съдържат в състава си. Те не изсветляват естествена коса, така че всички получени цветове могат да бъдат само по-тъмни или на нивото на наличния цвят на косата ви и не  я увреждат.

В професионалните линии козметика тази група оцветители за коса се среща главно под формата на оцветяващ шампоан (шампоан за блондинки и тониращ шампоан за сива коса) и балсами, а така също и багрилни мусове. Подобни продукти от професионални линии доста добре се съчетават с бои за коса от други типове. И при следващо боядисване на косата или изсветляване не дават неочаквани синьо-зелени тонове.

 

# Класификация на оцветителите за коса

Най-лесно боя се разделят на групи в зависимост от техните основни компоненти.

  • Натурални – най-популярна е къната. Много жени оцветяват косата си с отвара от обелки на лук, тинктура от лайка или от репей, лимонов сок, кафе или чай. Но като цяло не се получава оцветяване, а по-скоро нюанс, придаващи на косата определен цвят. Един от най-съществените недостатъци на тези средства е непредсказуем резултат от оцветяването.
  • Физически оцветители. Тези състави леко проникват в структурата на косъма и бързо се отмиват. Въпреки това, ако косъмът е по-слаб, оцветителят може да проникне по-дълбоко и да не се отмие по-продължително време. Такива оцветители са идеални, когато не искате да променяте драстично цвета, а са необходими временни промени.
  • Химически – съединения, които проникват в структурата. Разделят се на постоянни (перманентни), блондиращи и полуперманенти:
  • Перманентни (постоянни) – гарантират трайно и дълбоко оцветяване на косата в различни нюанси. Най-често се произвеждат под формата на оцветяващ крем, като им се добавят омекотяващи компоненти, които намаляват вероятността от вредно влияние върху косата;
  • Блондиращи оцветители, бои – не боядисват, а обезцветяват косата. Тези средства се използват в случаите, когато трябва да се промени цвета на косата драстично, като например преминаване от тъмно в рижо. Косата в този случай силно се поврежда и се нуждае от възстановяване;
  • Полуперманентни – съдържат незначителни количества водороден прекис или амоняк или въобще са лишени от тези компоненти. Такива състави известно време се държат стабилно на косата, но след това се отмиват.

Професионалните оцветители за коса са лесни и удобни за ползване, и не увреждат косата. Професионални оцветители могат да се прилагат дори и при тънка и твърде изтощена коса. 


Ние разбираме от професионална козметика. В козметичния бранш сме вече повече от 15 години. В основата на създаването на магазина лежи любовта ни към качествената грижа за Вас и желанието да Ви дадем възможност да ползвате най-добрите продукти, предлагани на световния пазар. Всяка жена е уникална и благодарение на козметиката тя може да подчертае своите предимства. Въпреки това, намирането на подходяща козметика понякога е трудно. Екипът на ARLEN.BG е винаги готов да Ви помогне да направите това с минимални усилия и време.
 Обади ни се: 0700 20 826 от 10:00 до 18:00ч. в работни дни.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Подари си красота със съветите ни...

 Защо да изберете нас?

 

- Ние работим с официалните вносители
 
 
- Право на преглед преди плащане
 
- Експресна доставка
 
- Подарък към поръчката
 
- 30 дни право на връщане
 

Помощ за клиента

 

 
 
 
 
 
 
 

Арлен с грижа за околната среда